Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

V púchovskom Continentale pripravujú mobilné odberové miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Boli vypracované plány dezinfekcie pracovísk a sociálnych priestorov a zvýšila sa frekvencia dezinfekcie najčastejšie používaných priestorov, ako sú jedálne, šatne, sociálne zariadenia.

Púchov 11. decembra (TASR) – Krízový štáb púchovskej gumárenskej spoločnosti Continental pripravuje spustenie mobilného odberového miesta na antigénové testovanie v areáli spoločnosti a zavedenie náhodných kontrol dodržiavania protipandemických opatrení pracovníkmi regionálneho úradu verejného zdravotníctva a príslušníkmi polície. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Katarína Pavlisová.

„Od začiatku vypuknutia pandémie COVID-19 v našej krajine v spoločnosti Continental v Púchove aplikujeme bezpečnostné a ochranné opatrenia vrátane dodržiavania minimálnych odstupov, povinného nosenia rúšok vo všetkých vnútorných a vonkajších priestoroch a dezinfekcie rúk a nástrojov.

Boli vypracované plány dezinfekcie pracovísk a sociálnych priestorov a zvýšila sa frekvencia dezinfekcie najčastejšie používaných priestorov, ako sú jedálne, šatne, sociálne zariadenia,“
informovala hovorkyňa.

Ako dodala, krízový štáb na týždennej báze prehodnocuje prijaté opatrenia na zamedzenie šíreniu pandémie, vymieňa si skúsenosti aj s ostatnými závodmi Continental na Slovensku a v prípade potreby okamžite prijíma nové lokálne opatrenia na minimalizovanie rizika a ochranu zamestnancov.

„Zamestnancov pravidelne informujeme o protipandemických opatreniach a žiadame ich dôsledné dodržiavanie. V prípade príznakov ochorenia zamestnanci zostávajú v domácej karanténe a absolvujú RT-PCR, respektíve antigénové testovanie.

V prípade potvrdenia ochorenia sú v súčinnosti s pracovníkmi Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici dohľadávané kontaktné osoby, ktoré nastupujú taktiež do karantény,“
doplnila Pavlisová.