Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V rámci Akademického Prešova sa predstavia viaceré študentské divadlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou programu budú aj tvorivé dielne, ktoré povedú erudovaní odborníci.

Prešov 24. septembra (TASR) - V poradí 55. ročník súťaže umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska Akademický Prešov (AP) sa uskutoční v Prešove od pondelka (27. 9.) do štvrtka (30. 9.). Program festivalu pozostáva z tradičných súťažných kategórií - študentské divadlo, vlastná literárna tvorba, umelecký preklad a mediálne filmové umenie. TASR o tom informovala Terézia Poláková z organizačného štábu.

"Na festivale sa zúčastnia študentské divadlá zo slovenských vysokoškolských centier z Bratislavy, Banskej Bystrice, Ružomberka, Nitry, Košíc a Prešova, no aj viaceré popredné alternatívne divadlá z našej divadelnej kultúry. Dramaturgickým prínosom sú aj zahraničné súbory – moskovský Teatr Liki Ľubvi či Husa na provázku z Brna," uviedla Poláková.

Súčasťou programu budú aj tvorivé dielne, ktoré povedú erudovaní odborníci, medzi nimi sú viacerí bývalí účastníci AP. "Tradičnú kvalitu sľubuje súťaž vo vlastnej literárnej tvorbe. Hodnotitelia súťaže, viacerí renomovaní autori či pedagógovia, sa stretnú s autormi na viacerých tvorivých besedách či workshopoch," dodala Poláková.