Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V rámci benefičnej cyklojazdy rozdali ľuďom v núdzi 15.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartoval 31. augusta a skončil sa 3. septembra vo Vršatskom Podhradí v Ilavskom okrese.

Vršatské Podhradie 9. septembra (TASR) – Sumu 15.000 eur rozdalo občianske združenie Parasport24 hendikepovaným a sociálne odkázaným v rámci 14. ročníka benefičnej cyklojazdy Parasport24 tour.

Ako informoval Miroslav Buľovský z občianskeho združenia Parasport24, pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartoval 31. augusta a skončil sa 3. septembra vo Vršatskom Podhradí v Ilavskom okrese. Zastávky mal v obciach Košeca, Čičmany, Rajecká Lesná, Rajecké Teplice, Domaniža, Beluša a Považská Bystrica.

„Prešli sme okolo 150 kilometrov v Trenčianskom a Žilinskom kraji. Spolu nás bolo 30 účastníkov a z tých známejších tvárí nás podporili aj tento rok športovkyňa Danka Barteková, herečka Zuzana Vačková, spevák Martin Harich či Katarína Ivanková. Pre pandémiu sme išli skrátenú verziu akcie. Spoločne sme tento rok dosiahli nadhodnotu pomoci 15.000 eur a určite na tento rok ešte nekončíme,“ doplnil Buľovský.

Charitatívne podujatie podľa neho vyzbiera každoročne stovky eur, ktoré putujú sociálne slabým a hendikepovaným. „Financie a materiálna pomoc išli do obcí, v ktorých sme sa zastavili. Vopred sme sa dohodli s vedením obce, presnejšie s jej komisiou, ktorej rodine alebo jednotlivcom je pomoc potrebná,“ pripomenul Buľovský.