Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V rámci Noci kostolov zazneli v Gelnici žalmy v 12 jazykoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi jazykmi, v ktorých sa žalmy počas noci čítali, boli hebrejčina, gréčtina, latinčina, chorvátčina, holandčina, portugalčina, afrikánčina.

Gelnica 11. júna (TASR) – Žalmy v 12 jazykoch zazneli v rámci 14. ročníka Noci kostolov z piatka (10. 6.) na sobotu v starobylom baníckom meste Gelnica. Ekumenická tradícia prehliadok chrámov a kaplniek rôznych cirkví a spoločenstiev sa na viac ako 30 miestach na Slovensku a ďalších stovkách miest Rakúska, Česka a Talianska uskutočnila po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, informoval TASR za organizátorov Jozef Klein.

"Účastníci zo Slovenska i zahraničia mali možnosť prezrieť si architektonické zákutia chrámov sv. Michala a kaplnky sv. Jakuba v Oáze Jakubskej cesty a vypočuť si príbeh Púšť v noci Sahary od Charlesa Foucaulda," priblížil. Medzi jazykmi, v ktorých sa žalmy počas noci čítali, boli hebrejčina, gréčtina, latinčina, chorvátčina, holandčina, portugalčina, afrikánčina.

"Tohto roku u nás boli aj hostia z Holandska, Talianska, Nemecka, Rakúska a aj z Ukrajiny s ukrajinskou Ikonou Bohorodica tichosti," doplnil Klein.

Budúcoročný 15. ročník medzinárodného ekumenického podujatia je naplánovaný na 2. júna 2023.