Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Noci literatúry v Humennom čakajú na tri verejné čítania

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Oddelenia bibliografie a regionálnych informácií Vihorlatskej knižnice, tento rok budú čítajúcimi ľudia pracujúci v kultúrnych organizáciách pôsobiacich na území Humenného.

Humenné 14. mája (TASR) - Vihorlatská knižnica v Humennom sa pripája k celoslovenskému podujatiu Noc literatúry, ktoré sa uskutoční v stredu (15. 5.). Na troch miestach v meste v podaní troch čítajúcich zaznejú tri úryvky súčasnej európskej literatúry.

Ako TASR informovala Zuzana Švecová z oddelenia bibliografie a regionálnych informácií Vihorlatskej knižnice, tento rok budú čítajúcimi ľudia pracujúci v kultúrnych organizáciách pôsobiacich na území Humenného. Katarína Matuškovičová z Mestského kultúrneho strediska Humenné, Mária Džatková z Vihorlatského múzea a Peter Mikloš z Vihorlatskej hvezdárne budú prednášať úryvky z diel súčasných európskych spisovateľov a spisovateliek.

Podujatie sa začne o 17.00 h súčasne na troch miestach, a to na letnej terase Vihorlatskej knižnice, v prípade nepriaznivého počasia v jej vestibule, v Kníhkupectve Na korze a v adel cafe.

Program sa bude opakovať trikrát - o 17.00, 17.30 a 18.00 h, pričom po každom bloku čítania budú mať návštevníci dostatok času na presunutie sa na ďalšie miesto.