Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Rimavskej Bani sa voľby začali včas, prvé minúty neprišiel nikto

Parlamentné voľby 2020. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zatiaľ sme nemali žiadneho voliča, ale mali sme jednu voľbu poštou, takže tá je už hodená v schránke, uviedla predsedníčka okrskovej volebnej komisie Martina Kubaliaková.

Rimavská Baňa 29. februára (TASR) – Presne o 7.00 h otvorili volebnú miestnosť v obci Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota. Pri otvorení, a ani počas prvých minút volieb však volebná komisia nezaznamenala žiadnych záujemcov o odvolenie.

„Zatiaľ sme nemali žiadneho voliča, ale mali sme jednu voľbu poštou, takže tá je už hodená v schránke,“ uviedla predsedníčka okrskovej volebnej komisie Martina Kubaliaková. Dodala, že pre aktuálne voľby majú zapísaných 399 voličov a vydali 15 hlasovacích lístkov. „Máme tiež nahlásených troch občanov, ku ktorým pôjdeme s prenosnou hlasovacou urnou,“ konkretizovala.

Ako ďalej spomenula, vo volebných komisiách bola aj v iných predchádzajúcich voľbách a podľa jej skúseností býva najväčší záujem o komunálne voľby.

Podľa starostky Rimavskej Bane Eleny Polóniovej tvorí celá obec jeden volebný okrsok s hlasovacou miestnosťou v budove obecného úradu. „Záujem o voľby v našej obci zvykne bývať taký, ako je celoslovenský priemer. Ale v tomto roku, keďže sme v spoločnosti videli väčší záujem o politiku, počítam s vyššou účasťou, ako bola doposiaľ,“ podotkla Polóniová s tým, že to naznačoval aj počet vydaných voličských preukazov. „Bol ďaleko vyšší, ako býva obyčajne,“ doplnila.