Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Rimavskej Sobote sa vlani narodilo takmer 1000 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Narodilo sa tam 514 chlapcov a 474 dievčat, pri desiatich pôrodoch prišli na svet dvojčatá.

Rimavská Sobota 16. januára (TASR) - V nemocnici v Rimavskej Sobote prišlo vlani na svet takmer 1000 detí. Narodilo sa tam 514 chlapcov a 474 dievčat, pri desiatich pôrodoch prišli na svet dvojčatá. TASR o tom informovala Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú nemocnica patrí.

"Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Sofia, Hana, Ema a Natália. U chlapcov zase dominovali Oliver, Ján, Tomáš a Adam. Tradičné slovenské mená často vystriedali aj tie exotické, ako Ozan, Phoebe, Sinad, Nihan, Cataleya, Demóna, Briliana či Asyja," uviedla Krajčíová.

Prvé dieťa v tomto roku prišlo v rimavskosobotskej nemocnici na svet hneď 1. januára o 2.45 h. Dievčatko pomenované Kiara vážilo 2120 gramov a meralo 44 centimetrov, narodilo sa 24-ročnej mamičke z obce Janice.

Nemocnica v Rimavskej Sobote poskytuje aj možnosť vytvoriť si individuálny pôrodný plán, vlani tak urobilo desať mamičiek. Predpôrodnú prípravu v nemocnici absolvovalo 35 rodičiek.