Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Rooseveltovej nemocnici zakážu pre zhoršujúcu sa situáciu návštevy

Stred areálu Nemocnice s poliklinikou F. D. Roosewelta na Námestí Ludvíka Svobodu v Banskej Bystrici, archívna snímka. Foto: TASR - Jozef Ďurník

V nemocnici platia všeobecné protipandemické opatrenia a osoby, ktoré majú povolené návštevy zariadenia sú povinné dodržiavať ich.

Banská Bystrica 24. septembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici platí od pondelka (27. 9.) zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Nemocnica tak reaguje na aktuálnu epidemiologickú situáciu v Banskobystrickom samosprávnom kraji a oznámenie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici o zvýšenom výskyte chrípky a ostatných akútnych respiračných ochorení. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

„Uvedomujeme si, že návšteva blízkych je pre pacienta počas hospitalizácie veľmi dôležitá a prispieva k jeho psychickej pohode. Našou úlohou je však zabezpečiť bezpečnosť pacientov aj našich zdravotníkov. Pri súčasnej epidemiologickej situácii je obmedzenie pohybu osôb po nemocnici jedným zo štandardných opatrení," uvádza nemocnica.

Výnimku zo zákazu návštev majú kňazi s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim, príbuzní osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré a umierajúce. V mimoriadnych prípadoch môže výnimku zo zákazu návštev udeliť prednosta kliniky alebo primár oddelenia. Pre tieto osoby to platí, len ak sú kompletne očkované, prípadne prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami alebo sa preukážu negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín od odberu či negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 24 hodín.

V nemocnici platia všeobecné protipandemické opatrenia a osoby, ktoré majú povolené návštevy zariadenia sú povinné dodržiavať ich.

Ako Rooseveltova nemocnica informuje na svojej webovej stránke, k 23. septembru eviduje 14 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. Na umelej pľúcnej ventilácii nebol žiadny.