Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Polícia začala trestné stíhanie pre vystreľujúce poklopy v Bratislave

Na snímke zásah príslušníkov Hasičského a záchranného zboru pri vystreľujúcich kanalizačných poklopoch na Prievozskej ulici v Bratislave 14. novembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Budova bola odovzdaná správcovi, hasiči na mieste ukončili svoju činnosť, priblížila hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v bratislavskom Ružinove namerali hasiči v utorok ráno už len minimálne hodnoty plynu a CO. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

"Ráno boli vykonané kontrolné merania, pri ktorých boli namerané už len minimálne hodnoty plynu a CO. Budova bola odovzdaná správcovi, hasiči na mieste ukončili svoju činnosť," priblížila.

K príčine sa zatiaľ nevie vyjadriť ani spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel (SPP) - distribúcia, ktorá v súčinnosti s hasičmi realizuje merania na rôznych miestach. "Rozsah lokality, kde prebiehajú merania na prítomnosť koncentrácie zemného plynu, stále rozširujeme. Doposiaľ sme však nezistili žiadne vysoké koncentrácie, ktoré by mohli byť príčinou výbuchu," vyhlásil hovorca spoločnosti Milan Vanga.

Pre účely identifikácie smeru nahromadeného plynu poskytla Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ešte v pondelok (14. 11.) večer svoje monitorovacie vozidlo s robotickou kamerou. "Podľa predbežných informácií je požiar v niektorej kanalizačnej prípojke, ktorá nie je v majetku BVS," priblížili v pondelok večer na sociálnej sieti.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali v pondelok (14. 11.) večer kanalizačné poklopy. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti.

Polícia začala trestné stíhanie pre vystreľujúce poklopy v Bratislave



Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia v súvislosti s pondelkovým (14. 11.) prípadom vystreľujúcich kanálových poklopov v úseku Prievozskej ulice v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne z nedbanlivosti zapríčinil doposiaľ presne nezisteným spôsobom vystrelenie celkovo desiatich kusov kanalizačných poklopov osadených na chodníku, ako aj cestnej komunikácii v úseku Prievozskej ulice," priblížil.

K zraneniu osôb podľa Szeiffa nedošlo, na nevyhnutne potrebný čas bola vykonaná evakuácia osôb z priľahlých budov.