Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V ružinovskej UNB pokračuje výstavba heliportu

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Heliport by mal byť priamo spojený s komplexom operačných sál a vertikálne priamo prepojený na činnosť urgentného príjmu.

Bratislava 6. júna (TASR) – Výstavba heliportu v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove pokračuje, aktuálne je vo fáze zakladania betónových konštrukcií. Pre TASR to uviedla hovorkyňa najväčšej slovenskej nemocnice Eva Kliská.

"Epidemiologická situácia ovplyvnila najmä prípravnú fázu projektu v súvislosti s administratívnymi činnosťami tretích strán," doplnila. Nový heliport by mal stáť viac ako 2,5 milióna eur.

Prepojenie heliportu s monoblokom by malo byť realizované lávkou pre peších s dĺžkou približne osem metrov. Heliport by mal byť priamo spojený s komplexom operačných sál a vertikálne priamo prepojený na činnosť urgentného príjmu. Je navrhovaný ako vyvýšená železobetónová konštrukcia umiestnená samostatne vedľa objektu monobloku.

Nemocnica v minulosti avizovala aj rozšírenie operačných sál, nové opláštenie budovy, ale i vynovenie izieb pre pacientov či parkovacie domy. Rekonštrukcia by sa mala realizovať za plného chodu nemocnice, trvať by mala zhruba päť rokov.