Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Ružomberku bude prehliadka remeselných výrobkov z Poľska a Slovenska

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Podujatie je vyvrcholením spoločného cezhraničného projektu s názvom Dva regióny, spoločné dedičstvo, kde MAS Dolný Liptov spolupracuje s poľským partnerom Stowarzyszenie LGD Ziemia Bielska.

Ružomberok 8. mája (TASR) - Prehliadka remeselných výrobkov z Poľska a Slovenska sa uskutoční na budúci týždeň 13. mája na pešej zóne v Ružomberku. Súčasťou podujatia je aj kultúrny program. TASR o tom za organizátora, ktorým je Miestna akčná skupina (MAS) Dolný Liptov, informovala Veronika Mikulková.

"Tento rok sa na návštevníkov teší tridsiatka rôznych remeselníkov. Kládli sme dôraz na to, aby sa výrobky neopakovali a výber bol naozaj pestrý. Čaká nás aj kultúrny program, ktorý sa začína otvorením o 12.00 h," priblížila Mikulková. Návštevníci si budú môcť vypočuť viaceré hudobné žánre v podaní Ľudovej hudby Hravé struny, pesničkára Džukiho, hudobníka Tomáša Mikulku, Speváckej skupiny Čriepky a RK Jazz Band.

Podujatie je vyvrcholením spoločného cezhraničného projektu s názvom Dva regióny, spoločné dedičstvo, kde MAS Dolný Liptov spolupracuje s poľským partnerom Stowarzyszenie LGD Ziemia Bielska. Ten v Ružomberku predstaví desať tradičných remeselníkov.

Predseda MAS Dolný Liptov Rastislav Horvát priblížil, že počas realizácie projektu vznikla aplikácia podporujúca nové e-produkty zamerané na prezentáciu územia. Projektový partner vytvoril publikáciu a pexeso o poľskom a slovenskom území. "Vďaka projektu sa nám podarilo vytvoriť produkty, ktoré budú slúžiť ako trvalý nástroj propagácie kultúrneho a prírodného dedičstva, ale aj cezhraničného územia. Záverečné podujatie vo forme prezentácie ľudových remesiel je pre nás aj takým malým poďakovaním remeselníkom, ktorí sa rozhodli udržiavať naše tradície a rozvíjať svoj región práve takouto formou," dodal.