Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Sabinove sa testovanie uskutoční na desiatich odberných miestach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Služba je poskytovaná obyvateľom bezplatne.

Sabinov 20. novembra (TASR) – Desať odberných miest bude mať k dispozícii mesto Sabinov počas testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré sa uskutoční počas nadchádzajúceho víkendu (21. – 22. 11.). Testovanie sa týka obcí a miest, kde bolo pozitívne testovaných viac ako jedno percento. V Sabinove predstavoval výsledok posledného testovania 1,22 percenta.

"Mesto Sabinov je pripravené aj na testovanie počas tohto víkendu. Máme zabezpečených 10 odberných miest. Všetky odberné miesta sú vybavené potrebným materiálom," uviedol pre TASR hovorca mesta Juraj Vrábel. Doterajšie dve kolá testovania ich stáli približne 15.000 eur.

S plošným testovaním zásadný problém podľa jeho slov nemajú, ak je v záujme ochrany verejného zdravia a prevencie pred rozšírením choroby. "Uvítali by sme však lepšiu komunikáciu a súčinnosť od zodpovedných orgánov, najmä čo sa týka financovania tejto akcie," povedal Vrábel.

Ako doplnil, v uplynulých dňoch bolo pred Poliklinikou zriadené odberné miesto na testovanie antigénovými testami. Služba je poskytovaná obyvateľom bezplatne.

Počas víkendu sa testovanie okrem Sabinova uskutoční v obciach Ďačov, Šarišské Sokolovce, Kamenica, Bajerovce, Nižný Slavkov, Jakubova Voľa, Jakubovany, Ratvaj, Červená Voda, Hanigovce, Ražňany, Jarovnice, Renčišov a Uzovský Šalgov.