Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Sade Janka Kráľa si budú môcť ľudia vychutnať atmosféru stredoveku

Na snímke turnaj ľahkoodencov a tažkoodencov počas historického festivalu Stredovek v Sade Janka Kráľa v Bratislave v sobotu 18. júna 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Historický tábor bude návštevníkom prístupný od 9.00 h, keď si budú môcť pozrieť jednotlivé šermiarske zoskupenia. K dispozícii budú aj časti zbroje a meče.

Bratislava 18. júna (TASR) - V bratislavskom Sade Janka Kráľa si budú môcť návštevníci počas soboty vychutnať atmosféru stredoveku. Chýbať nebude dobový tábor, šermiarske vystúpenia, turnaje či poľná bitka. TASR o tom informovali organizátori podujatia.

Historický tábor bude návštevníkom prístupný od 9.00 h, keď si budú môcť pozrieť jednotlivé šermiarske zoskupenia. K dispozícii budú aj časti zbroje a meče.

Od 9.30 h začne peší turnaj jednotlivcov. V tomto turnaji sa návštevníkom predstavia ľahkoodenci aj ťažkoodenci. Po turnaji bude nasledovať historická módna prehliadka, súčasťou ktorej bude odev zo stredoveku. Prvú časť podujatia uzavrie turnaj skupín.
Na snímke účastníci historického festivalu Stredovek v Sade Janka Kráľa v Bratislave v sobotu 18. júna 2022.
Foto: TASR - Jakub Kotian

Hlavným bodom programu bude rekonštrukcia stredovekej poľnej bitky. Po nej sa môžu návštevníci podujatia tešiť na lukostrelecký turnaj či šermiarsko-divadelné vystúpenie Pomätená. Program uzavrú šermiarske hry, kde si zúčastnení zmerajú svoje schopnosti v sile, obratnosti a šikovnosti.