Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Šamoríne pribudne nová ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Rezort školstva sa zaväzuje, že počas tohto dvojročného obdobia v spolupráci s TTSK a mestom Šamorín zabezpečí samostatnú budovu na chod predmetnej školy.

Šamorín 3. júna (TASR) - Na základe požiadaviek rodičov detí z obcí okresu Dunajská Streda, kde nie je dostatočne zabezpečené vzdelávanie v slovenskom jazyku, zriaďuje Regionálny úrad školskej správy Trnava pod riadením Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR od školského roka 2022/2023 základnú školu so sídlom v Šamoríne. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVŠ.

Priestory pre základnú školu poskytol v budove Gymnázia M. R. Štefánika v Šamoríne na dva roky do školského roka 2023/2024 Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Rezort školstva sa zaväzuje, že počas tohto dvojročného obdobia v spolupráci s TTSK a mestom Šamorín zabezpečí samostatnú budovu na chod predmetnej školy.

"Založenie novej slovenskej základnej školy zo žiadneho hľadiska neovplyvní fungovanie maďarského a slovenského gymnázia v Šamoríne, ktoré sídlia v jednej budove," doplnil odbor komunikácie ministerstva.