Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Senici bolo predpoludním 21 pozitívne testovaných

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Situácia na jednotlivých odberných miestach je pokojná, ale zrána sa objavili dlhé rady čakajúcich, uviedla hovorkyňa Senice.

Senica 31. októbra (TASR) - V meste Senica bolo do 12.00 h na 17 odberných miestach otestovaných 3666 ľudí. Z toho 21 ľudí, čo predstavuje približne 0,6 percenta, malo pozitívny výsledok testu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Ráno v meste otvorili všetky odberné miesta. "Niektoré s väčším omeškaním. Odberné miesto na zimnom štadióne začínalo približne o 7.45 h, spojená škola pár minút po ôsmej. Podľa našich informácií to bolo zapríčinené testovaním posádky odberného miesta a takisto vzájomnou synchronizáciou jednotlivých činností," uviedla Moravcová.

Ako doplnila, ide o projekt, ktorý sa realizuje v rámci republiky vôbec prvýkrát. "Situácia na jednotlivých odberných miestach je pokojná, ale zrána sa objavili dlhé rady čakajúcich. Apelovali sme na občanov, aby sa nehrnuli všetci naraz, ale testovanie si odložili na neskôr. Uverejňovali sme priebežné informácie a fotografie odberných miest na sociálnych sieťach, aby sme pomohli ľuďom sa lepšie zorientovať. Takisto máme stránku kolkojetamludi.sk, ktorá monitoruje priestor pred odbernými miestami," doplnila hovorkyňa mesta.