Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Senici majú 23-metrový živý vianočný strom

Vianočný stromček . Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Návštevníci centra mesta sa môžu pokochať aj vynovenou výzdobou, ktorá dotvára atmosféru vianočných trhov.

Senica 18. decembra (TASR) - Mesto Senica má živý vianočný strom, ktorý je podľa dostupných údajov najvyšší na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

V meste na Záhorí sa ozdobuje 23 metrov vysoký ihličnan duglaská tisolistá. Strom, ktorý rastie priamo na Námestí osloboditeľov v centre mesta, má 30 rokov. "Mesto nepoužíva stromčeky z výrubu už niekoľko rokov. Námestie je v tomto jedinečné tým, že tu okrem duglasky, ktorá sa ako vianočný strom používa posledné dva roky, rastie aj o pár rokov starší smrek pichľavý. Ten bol ako vianočný stromček používaný v predchádzajúcich desiatich rokoch," uviedla Barošková.

Ako ďalej doplnila, senický vianočný stromček prekonal aj stromy vo veľkých krajských mestách. "Napríklad v hlavnom meste majú 14-metrový strom z výrubu, podobne aj Banská Bystrica má strom s výškou 15 metrov, a duglaska prevyšuje aj košický 20-metrový dovezený stromček," doplnila hovorkyňa.

Návštevníci centra mesta sa môžu pokochať aj vynovenou výzdobou, ktorá dotvára atmosféru vianočných trhov. "Výzdoba na námestí stála mesto menej ako 2100 eur," uviedol primátor Martin Džačovský.