Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Senici predĺžili výstavu o histórii vianočných sviatkov do 15.1.

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Okrem výstavy Vianoce v múzeu sú sprístupnené i ďalšie časti muzeálnej expozície - história budovy múzea, archeologická expozičná i maketa mesta.

Senica 9. januára (TASR) - Históriu tradičných vianočných sviatkov, spôsob ich slávenia v minulosti a vianočné zvyky predkov je možné spoznať na interaktívnej výstave s názvom Vianoce v Múzeu Senica až do 15. januára. TASR o tom informovala Lucia Vajdová z mestského úradu.

"Pôvodne mala byť výstava sprístupnená do 8. januára, ale pre veľký záujem sme sa ju rozhodli predĺžiť. Výstavu si je možné pozrieť v čase otváracích hodín pre verejnosť vo štvrtok a piatok od 10.00 do 18.00 h a v nedeľu od 14.00 do 19.00 h. Školské a väčšie organizované skupinky si môžu dohodnúť prehliadku i mimo otváracích hodín na emailovej adrese muzeum@senica.sk," uviedla Vajdová.

"Návštevník sa počas výstavy dozvie informácie o histórii Vianoc, vianočného betlehema, vianočného stromčeka, štedrovečernej večere, adventu, vianočných kolied a pohľadníc. Vianočnú atmosféru dotvára živý vianočný stromček, tradičný drevený betlehem a tradičný vianočný stôl," priblížil obsah výstavy kurátor múzea Tomáš Motus.

Okrem výstavy Vianoce v múzeu sú sprístupnené i ďalšie časti muzeálnej expozície - história budovy múzea, archeologická expozičná i maketa mesta.

Vianočne ladenú výstavu, ktorá je situovaná v priestoroch veľkej sály múzea, pripravilo Múzeum Senica v spolupráci s Klubom priateľov histórie Senica a Mestským kultúrnym strediskom Senica.