Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Senici vznikne prvá nadvihnutá križovatka

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Realizácia vyvýšenej križovatky je súčasťou projektu s názvom Cyklodopravné trasy Senica, v rámci ktorého sa budujú nielen nové cyklistické komunikácie, ale aj doplnková infraštruktúra.

Senica 7. marca (TASR) - V meste Senica vznikne prvá nadvihnutá križovatka, ktorá bude mať za úlohu zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ide o križovatku ulíc Sadová a Mudrochova, kde takýto prvok upokojenia dopravy vznikne. "Minulý týždeň bol vyfrézovaný povrch vozovky a od pondelka 7. marca sa začala realizácia stavby, ktorá by mala trvať tri týždne. Počas prác bude križovatka neprejazdná a obyvatelia sídliska Sotina sa tak musia pripraviť v tomto termíne na dopravné obmedzenie a obchádzku tejto trasy. Obmedzenie cestnej premávky na ceste počas realizácie stavby bude vyznačené dočasným dopravným značením," uviedla Moravcová.

Realizácia vyvýšenej križovatky je súčasťou projektu s názvom Cyklodopravné trasy Senica, v rámci ktorého sa budujú nielen nové cyklistické komunikácie, ale aj doplnková infraštruktúra a šesť prvkov upokojenia dopravy. Okrem spomínanej vyvýšenej plochy križovatky to budú aj spomaľovacie vankúše a nadvihnuté plochy priechodov pre chodcov.

"V tejto časti mesta vyúsťuje cyklodopravná trasa, zdvihnutím celej križovatky bude zabezpečené zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov, keďže autá budú musieť pred vjazdom do križovatky spomaliť," doplnila hovorkyňa mesta.