Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Senici zorganizujú premiérový sociálny workshop

Ilustračné foto. Foto: TASR - Svätopluk Písecký

Workshop sa uskutoční na prvom poschodí domu kultúry, ktorý disponuje bezbariérovým prístupom aj pre vozíčkarov.

Senica 30. augusta (TASR) - Premiérové podujatie s názvom sociálny workshop, ktorý upriamuje pozornosť na potreby hendikepovaných ľudí a ich rodiny, sa uskutoční v sobotu (4. 9.) od 10.00 h v dome kultúry v Senici. TASR o tom informoval hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

V rámci sociálneho workshopu budú pripravené prezentácie poskytovateľov špeciálnych sociálnych služieb i predajcov špeciálnych zdravotníckych pomôcok. "Oslovili sme aj niekoľko špecializovaných rehabilitačných centier a takisto zástupcov pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne a Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Senici, aby návštevníci mohli dostať čo najkomplexnejšie informácie," dodáva za organizátorov Oľga Vašková z občianskeho združenia Amare čavore.

Workshop sa uskutoční na prvom poschodí domu kultúry, ktorý disponuje bezbariérovým prístupom aj pre vozíčkarov. "Ambíciou je sústrediť služby, zdravotnícke pomôcky alebo poradenstvo v jednom čase na jedno miesto, čo považujem za veľké pozitívum takéhoto projektu. Aj preto mesto podalo pomocnú ruku pri jeho organizovaní," uviedol primátor Martin Džačovský.

"Prednáškový blok sa začne o 11.00 h s témami ako inkontinencia, fyzioterapia, aromaterapia, tréningy samostatnosti pre vozíčkarov, dentálna hygiena, služba včasnej intervencie alebo základy poskytnutia prvej pomoci," informovala Moravcová.