Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V severných okresoch Nitrianskeho kraja sú voľby pokojné

Na snímke členovia okrskovej volebnej komisie otvárajú obálky s hlasovacími lístkami občanov Slovenskej republiky zo zahraničia vo volebnej miestnosti vo voľbách do Národnej rady SR 29. februára 2020 v Trenčianskych Stankovciach. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V okrese Zlaté Moravce zatiaľ okresná volebná komisia v Nitre nemusela riešiť žiadne incidenty.

Nitra 29. februára (TASR) – Voľby v okresoch v severnej časti Nitrianskeho kraja prebiehajú pokojne a bez problémov. Podľa informácií z volebných komisií boli všetky volebné miestnosti pripravené a otvorené včas.

V okrese Zlaté Moravce zatiaľ okresná volebná komisia v Nitre nemusela riešiť žiadne incidenty. „Akurát vyrážame do terénu na kontrolu, aby sme usmernili ľudí, ktorí v okolí volebných miestností robia prieskumy, niektorí zasa organizujú petície. Budeme dohliadať na to, aby neboli v prílišnej blízkosti volebných miestností. Usmerníme ich tak, aby mohli vykonávať svoju činnosť a zároveň nenarúšali priebeh volieb,“ uviedol pre TASR predseda okresnej volebnej komisie v Nitre Ján Veteráni.

Bezproblémový priebeh majú voľby aj v okrese Topoľčany. Podľa slov zapisovateľky okresnej volebnej komisie Zuzany Chudej začali voľby vo všetkých okrskoch včas. „Nebolo nutné riešiť žiadne podnety,“ uviedla. Bez komplikácií sú podľa podpredsedníčky okresnej volebnej komisie Marcely Zaťkovej aj voľby v okrese Šaľa. Rovnaký priebeh majú aj v Levickom okrese. „Zatiaľ nám nikto nehlásil žiadne problémy. Momentálne sme na kontrole v teréne a všade sú voľby zatiaľ pokojné,“ povedal pre TASR predseda okresnej volebnej komisie v Leviciach Michal Macho.