Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V šiestich obciach Nitrianskeho kraja sa konajú doplňujúce voľby

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V Okrese Nitra sa doplňujúce voľby konajú v Čifároch, kde na poslanca kandiduje iba Štefan Nagy, ktorý sa o post v obecnom zastupiteľstve uchádza za subjekt Dobrá voľba.

Nitra 15. mája (TASR) – Obyvatelia šiestich obcí Nitrianskeho kraja si v sobotu v doplňujúcich voľbách volia nových členov obecných zastupiteľstiev. V štyroch z nich je už o novom obecnom poslancovi prakticky rozhodnuté, pretože sa tam o uvoľnené miesto uchádza iba jeden kandidát.

Najviac obcí, v ktorých v sobotu idú ľudia k volebným urnám, je v okrese Levice. V obci Jesenské s 38 oprávnenými voličmi je jediným kandidátom na poslanca obecného zastupiteľstva nestraník Róbert Kling. TASR o tom informovala starostka obce Eva Mozoličová.

V obci Bajka v rovnakom okrese kandiduje na poslanca za stranu Hlas-SD 39-ročný strojník Péter Szelény. Doplňujúce voľby sa konajú i v obci Tehla. „O post poslanca obecného zastupiteľstva sa uchádza iba jeden kandidát, nestraníčka Mária Hajnovičová,“ informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Iveta Čengerová.

V obci Dolná Seč, takisto v Levickom okrese, sa o jeden uvoľnený post poslanca uchádzajú dvaja kandidáti. Voliči si budú vyberať medzi nestraníkmi, 48-ročným Jaromírom Šípošom a 37-ročným Petrom Štefkom.

V Okrese Nitra sa doplňujúce voľby konajú v Čifároch, kde na poslanca kandiduje iba Štefan Nagy, ktorý sa o post v obecnom zastupiteľstve uchádza za subjekt Dobrá voľba. V Ludaniciach v Topoľčianskom okrese volia obyvatelia obce dvoch poslancov. Na uvoľnené posty kandidujú štyria uchádzači. Za KDH Ivan Gerhát a Katarína Matušíková, Zuzana Gígelová za Dobrú voľbu a nestraníčka Monika Košecká.