Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V širšom centre Prešova pribudli ďalšie parkovacie automaty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

V nezmenenej podobe naďalej fungujú aj platby prostredníctvom SMS alebo cez mobilnú aplikáciu.

Prešov 28. septembra (TASR) - V širšom centre Prešova pribudlo osem parkovacích automatov. Do prevádzky budú spustené vo štvrtok (29. 9.). TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Nové parkovacie automaty sú rozmiestnené rovnako ako tie existujúce na najvyťaženejších uliciach v zónach regulovaného parkovania č. 1 až 4. Dva parkovacie automaty pribudli aj na frekventovanej Sabinovskej a Björnsonovej ulici, ktoré sa nachádzajú v zóne č. 6.

"Dodanie nových parkovacích automatov je súčasťou zmluvy na nákup 25 automatov, ktorú mesto podpísalo ešte vlani. Prvých 17 kusov bolo nainštalovaných a uvedených do prevádzky v roku 2021. Zostávajúcich osem kusov bolo dodaných v týchto dňoch a vodiči ich budú môcť využívať od štvrtka," povedal Tomek.

Dodala ich firma EEI, ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania. Cena za 25 automatov je 157.800 eur s DPH. V tejto sume je zahrnuté aj ich osadenie.

"Prevádzka parkovacieho systému je a naďalej bude plne v réžii mesta Prešov. Nové parkovacie automaty sú identické ako existujúcich 27 kusov a vodičom ponúkajú možnosť hotovostnej aj bezhotovostnej - bezkontaktnej platby kartou. Vydanie parkovacieho lístka je viazané na evidenčné číslo vozidla (EČV), ktoré vodič zadá priamo na klávesnici automatu. Všetky automaty sú napájané pomocou solárnych panelov," priblížil Tomek.

V nezmenenej podobe naďalej fungujú aj platby prostredníctvom SMS alebo cez mobilnú aplikáciu.