Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V okrese Skalica nekandidujú iba traja súčasní starostovia

Na snímke Skalica. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

V tretine obcí si aktuálni najvyšší predstavitelia predĺžia svoje pôsobenie na tejto pozícii, keďže nemajú protikandidátov.

Skalica 24. októbra (TASR) – V okrese Skalica z 18 obcí iba v troch nekandiduje na svoju pozíciu súčasný starosta. Vyplýva to zo zverejnených kandidačných listín jednotlivých obcí.

V tretine obcí si aktuálni najvyšší predstavitelia predĺžia svoje pôsobenie na tejto pozícii, keďže nemajú protikandidátov. V obci Lopašov to bude pre Mariána Bederku už piate volebné obdobie. V roku 2002 kandidoval ako nezávislý, v ďalších dvoch obdobiach za KDH, pred štyrmi rokmi za koalíciu Smer-SD a KDH a v týchto voľbách sa o pozíciu uchádza opäť ako nezávislý. V Popudinských Močidľanoch bude pokračovať už štvrté volebné obdobie Dana Žúrková. Pre Patrika Renováčka v Koválovci, Štefana Beňu v Petrovej Vsi, Petra Flmíka v Prietržke a Jána Palkoviča v Uníne pôjde o druhý volebný cyklus.

Meno novej starostky je známe v obci Chropov. Jedinou kandidátkou na túto pozíciu je nezávislá kandidátka Renáta Zdražilová. "U nás je už všetko jasné. Ja som už dôchodca a nekandidujem a na miesto poslancov je päť kandidátov, teda presne toľko, koľko ich má byť zvolených," uviedol k voľbám v obci dosluhujúci starosta Ján Bartal, ktorý vykonával funkciu jedno volebné obdobie.

Nového starostku alebo starostku budú mať aj obce Kátov a Radimov. V prvej menovanej je na uvoľnený post štvorica záujemcov, v Radimove o jedného menej. Najstaršou kandidátkou na post starostky je v okrese Senica 62-ročná súčasná starostka Brodského Anna Krídlová, naopak najmladšou je 27-ročná Martina Čentešová, ktorá kandiduje v Radošovciach. Práve v tejto obci s 1758 obyvateľmi je o post starostu najväčší záujem, keď sa o neho uchádza šesť kandidátov.