Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Skalici sa v roku 2022 narodilo viac chlapcov ako dievčat

Ilustračné foto Foto: TASR

V pôrodnici sa narodilo 716 detí, z toho 342 dievčat a 374 chlapcov.

Skalica 16. januára (TASR) - V roku 2022 sa podobne ako rok predtým narodilo vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica viac chlapcov ako dievčat. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková. V pôrodnici sa narodilo 716 detí, z toho 342 dievčat a 374 chlapcov.

"V troch prípadoch si rodičia domov odviezli dvojičky. Najmladšia rodička mala 16 rokov, najstaršia presne o 30 rokov viac. Podiel cisárskych rezov na celkovom počte pôrodov bol 29,5 percenta, čo je menej ako celoslovenský priemer. Najčastejšími menami, ktoré bábätká dostávali, boli Jakub a Eliška," informovala Pavliková.

"Máme zrekonštruované pôrodné boxy a izby na oddelení. Ako bežný štandard ponúka pôrodnica bonding, možnosť mať pri pôrode partnera či dulu a dotepanie pupočníka. Menší počet pôrodov nám umožňuje vytvoriť komornejšie prostredie. Čo je však najdôležitejšie, snažíme sa vyhovieť rodičkám v ich predstavách o pôrode a poskytnúť im čo najlepšiu starostlivosť a individuálny prístup," uviedol primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Peter Budinský.