Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V skalickej nemocnici evidujú 12 pacientov s ochorením COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nemocnici stále platí zákaz návštev, ale plánovanú operatívu sa nateraz darí udržať bez obmedzení.

Skalica 8. novembra (TASR) - Za uplynulé dni zaznamenala Fakultná nemocnica Agel Skalica zhoršenie pandemickej situácie a nárast počtu pacientov s novým koronavírusom s najťažším priebehom ochorenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Agel SK Martina Pavliková.

Ako doplnila, pozitívny je zatiaľ vývoj ohľadne zamestnancov. "Medzi nimi sa vďaka vysokej zaočkovanosti ochorenie COVID-19 vyskytuje len výnimočne. Nemocnica upravila od tohto týždňa očkovanie, keď rozšírila vakcináciu na štyri dni a budú sa očkovať len registrovaní záujemcovia," informovala Pavliková.

Fakultná nemocnica k dnešnému dňu eviduje 12 pozitívnych pacientov a dvaja pacienti si vyžadujú zvýšenú starostlivosť a napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. "Ide o pacientov, ktorých v rámci výpomoci previezli z Fakultnej nemocnice Trnava. Zo zamestnancov je potvrdený nový koronavírus u troch ľudí a jeden je v karanténe. Celkovo má nemocnica reprofilizovaných 21 lôžok s kyslíkom a šesť UPV lôžok," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Vzhľadom na zvýšený záujem verejnosti nemocnica vyšla záujemcom o očkovanie v ústrety. "Očkujeme okrem piatka každý deň od 7.30 do 14.30 h, ale všetci záujemcovia musia byť registrovaní prostredníctvom NCZI a korona.gov.sk. K tomuto opatreniu sme pristúpili, aby ľudia zbytočne dlho nečakali a aby sa nestalo, že nebudeme mať dostatok očkovacích látok. Keďže dopredu predpokladať, aký počet neregistrovaných záujemcov o očkovanie príde, je veľmi ťažké. Radi by sme však vyšli v ústrety čo najväčšiemu počtu ľudí," doplnil námestník riaditeľa Daniel Vidovič.

V nemocnici stále platí zákaz návštev, ale plánovanú operatívu sa nateraz darí udržať bez obmedzení.