Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V skalickej nemocnici je stabilná situácia s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V mobilnom odberovom mieste sa minulý týždeň vykonalo 520 PCR testov s pozitivitou 52 percent.

Skalica 14. marca (TASR) - Za uplynulý týždeň Fakultná nemocnica AGEL Skalica zaznamenala zlepšenie pandemickej situácie a pokles počtu pozitívnych pacientov aj zamestnancov na nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 20 pacientom s potvrdeným novým koronavírusom. "Jeden pacient má závažný priebeh a je umiestnený na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Zo všetkých pacientov je osem zaočkovaných," informoval riaditeľ nemocnice Jakub Rybár. Oproti minulému týždňu klesol aj počet zamestnancov s ochorením COVID-19 na aktuálnych sedem.

V mobilnom odberovom mieste sa minulý týždeň vykonalo 520 PCR testov s pozitivitou 52 percent. "Od piatka sme zredukovali v zmysle príkazu ministra zdravotníctva antigénové testovanie, ktoré bolo realizované za päť eur. Občania sa môžu prísť otestovať aj naďalej, test si však musia uhradiť. Vzhľadom na nezáujem o očkovanie sme nútení výrazne redukovať očkovacie kapacity. Na potreby vakcinácie je aktuálne vyčlenený pondelok," informoval riaditeľ nemocnice.

Nemocnica rozbieha okrem urgentnej aj plánovanú operatívu. "Trochu nás limitujú reprofilizované lôžka, ktoré sú určené pre pacientov s novým koronavírusom, ale postupne sa bude číslo plánovaných operácií zvyšovať. Zatiaľ stále platí zákaz návštev pacientov v nemocnici," doplnil Rybár.