Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Sninskom okrese nie je v karanténe žiadna trieda MŠ ani ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Najviac tried, ktorým RÚVZ nariadil pre nový koronavírus karanténu, je na humenskej ZŠ Pugačevova.

Humenné 27. septembra (TASR) – Aj napriek tomu, že okres Snina je v prvom stupni ohrozenia COVID automatu (červená fáza) už od pondelka 20. septembra, v karanténe sa pre výskyt nového koronavírusu zatiaľ neocitli žiadni žiaci z materských škôl (MŠ) ani základných škôl (ZŠ). Spomedzi miest a obcí troch okresov horného Zemplína evidujú najviac karantenizovaných žiakov v meste Humenné. Vyplýva to z informácií, ktoré pre TASR poskytla Lenka Lesňáková, poverená vykonávaním funkcie regionálnej hygieničky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom.

"V okresoch Snina, Medzilaborce a Humenné je aktuálne desať tried v ZŠ v karanténe, a to deväť tried v okrese Humenné a jedna trieda v okrese Medzilaborce," uviedla s tým, že RÚVZ zatiaľ v regióne neeviduje žiadnu materskú či ZŠ, ktorá by bola pre výskyt ochorenia COVID-19 uzavretá úplne.

Ako Lesňáková doplnila, najviac tried, ktorým RÚVZ nariadil pre nový koronavírus karanténu, je na humenskej ZŠ Pugačevova. Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke mesta ich bolo k pondelku spolu šesť, žiaci štyroch z nich by sa k prezenčnému vyučovaniu mali vrátiť v utorok 28. septembra.