Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V sobotu bude možné nazrieť do podzemného mesta Trnava

Na snímke archeologické vykopávky bývalého mestského mlyna počas archeologických prác v Trnave v sobotu 22. októbra 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Účastníci nazrú do bežne verejnosti neprístupných priestorov pod Spolkom sv. Vojtecha, pod radnicou, Wetzlerovým domom a pod meštianskym domom na Radlinského ulici.

Trnava 15. novembra (TASR) - Podzemné mesto Trnava môžu spoznať v sobotu (19. 11.) účastníci ďalšej z bezplatných prehliadok, ktoré pod názvom Nepoznané miesta regiónu Trnava pripravuje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism. Tentoraz predstaví, ako informoval zastupujúci riaditeľ Alexander Prostinák, štyri pivnice.

Účastníci nazrú do bežne verejnosti neprístupných priestorov pod Spolkom sv. Vojtecha, pod radnicou, Wetzlerovým domom a pod meštianskym domom na Radlinského ulici. Pre tradične veľký záujem je potrebné si miesta vopred rezervovať. "Začíname o 10.00 h, prehliadka, na ktorej sa dozvedia o vlastníkoch pivníc, poverách s nimi spojených a mnoho iného bude trvať približne dve hodiny. Sprievodca skupinu vyzdvihne pri mestskej veži," doplnil Prostinák.