Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V Spišskej Belej vynovia telocvičňu základnej školy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Okrem prestavby interiéru sa zlepší aj vybavenie telocvične.

Spišská Belá 6. apríla (TASR) – Telocvičňa na Základnej škole na Štefánikovej ulici v Spišskej Belej prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Okrem prestavby interiéru sa zlepší aj jej vybavenie.

„Koncom februára podalo mesto Spišská Belá a projektovú žiadosť o poskytnutie dotácie na dostavbu šatní a kabinetov telesnej výchovy a na čiastočnú rekonštrukciu existujúcej telocvične Základnej školy na Štefánikovej ulici. Na uvedený účel poskytlo Ministerstvo školstva Slovenskej republiky dotáciu zo štátneho rozpočtu vo výške 60.000 eur na prístavbu telocvične a 2000 eur na jej vybavenie,“ uviedol primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak. Doplnil, že k dotácii, ktorú mesto na rekonštrukciu dostalo, pripojí samospráva z rozpočtu 20.000 eur na prestavbu a 200 eur na vybavenie.

„V rámci výstavby sa vybudujú chýbajúce šatne, sprchy, toalety a kabinety telesnej výchovy. Súčasná telocvičňa tieto miestnosti nemá,“ informoval primátor. Prvý krok po podpise zmluvy o poskytnutí dotácie bude podľa Bieľaka vypracovanie projektovej dokumentácie a vydanie stavebného povolenia na prístavbu.

„Stavebné práce chce mesto zrealizovať do konca tohto roka, aj keď lehota na použitie uvedenej dotácie bude pravdepodobne do konca roka 2017,“ povedal primátor. S prácami sa začne v najbližšom čase. Podľa Bieľaka sú naplánované tak, aby neobmedzovali výučbu v škole a budú prebiehať po skončení vyučovania, prípadne cez prázdniny.