Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V Spišskej Novej Vsi si budú môcť zakúpiť celoročnú parkovaciu známku

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Platobné stanice budú umiestnené na parkoviskách pri hlavnej pošte na Štefánikovom námestí a pri Detskej poliklinike na Námestí SNP.

Spišská Nová Ves 26. decembra (TASR) - Od 1. januára 2024 budú mať vodiči v meste Spišská Nová Ves možnosť zakúpiť si celoročnú parkovaciu známku cez platobné stanice. Jej hodnota bude 70 eur a kúpa bude spočívať v zadaní EČV do platobnej stanice, zaplatiť môžu platobnou kartou alebo v hotovosti. Informovala o tom radnica na webovom sídle s tým, že od 1. júla 2024 sa budú predávať aj polročné parkovacie známky za 35 eur.

Platobné stanice budú umiestnené na parkoviskách pri hlavnej pošte na Štefánikovom námestí a pri Detskej poliklinike na Námestí SNP. Táto nová forma predaja parkovacích známok je súčasťou snahy mesta zmodernizovať svoje parkovacie systémy, prispôsobiť sa súčasnému digitálnemu veku a zaviesť elektronickú parkovaciu známku. "Vodiči už nebudú musieť navštevovať mestský úrad, kde sa tieto známky predávali a vydávali. V roku 2024 ešte bude možné zakúpiť parkovaciu známku aj v pokladni mestského úradu na Štefánikovom námestí," uviedlo mesto.

Toto opatrenie má zjednodušiť a urýchliť proces získavania parkovacej známky pre vodičov a má tiež za cieľ zlepšiť kontrolu a monitorovanie dodržiavania úhrad parkovného.