Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V športovom areáli bude v Nitrianskom Pravne centrálne detské ihrisko

Detské ihrisko, ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Súčasné ihrisko pre deti je podľa neho rozdelené na dve časti a umiestnené na námestí, obe jeho časti sú však nedostačujúce a deti tak musia často čakať v rade na jednotlivé hracie prvky.

Nitrianske Pravno 19. februára (TASR) - Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostanú ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli im vybudujú centrálne detské ihrisko.

"Nitrianske Pravno patrí medzi väčšie strediskové obce Prievidzského okresu, chýba mu však centrálne detské ihrisko. Dlhé roky sa ignorovali hlasy mladých ľudí, volajúce po jeho výstavbe v tichšej, no najmä bezpečnejšej lokalite," načrtol v stredu starosta Andrej Richter.

Súčasné ihrisko pre deti je podľa neho rozdelené na dve časti a umiestnené na námestí, obe jeho časti sú však nedostačujúce a deti tak musia často čakať v rade na jednotlivé hracie prvky. "Častým používaním ihriska a pribúdajúcimi rokmi dochádzalo k opotrebovaniu materiálu. Najväčším problémom je však poloha v blízkosti parkovísk, miestnych komunikácií a hlavného dopravného ťahu prechádzajúceho obcou. Toto ihrisko už teda dávno nie je miestom oddychu a najmä bezpečia," ozrejmil.

Nové ihrisko vznikne v priestore multifunkčného športového areálu miestnej telovýchovnej jednoty. Ide o oplotený priestor v tichej časti obce v blízkosti základnej školy, mimo hlavných komunikácií a súčasne v blízkosti námestia. Hracie komponenty budú určené pre deti od troch do 12 rokov.

Výstavbu ihriska podporilo na základe hlasovania obyvateľov spotrebné družstvo COOP Jednota Prievidza cez grantový program na podporu lokálnych komunít sumou 6000 eur, informovala predsedníčka predstavenstva družstva Janka Madajová.

"Naša obec financuje výstavbu ihriska aj vlastnými prostriedkami, za ktoré dokúpila niektoré komponenty. Upravíme zelené plochy v blízkosti ihriska, vysadíme živý plot na oddelenie parkoviska a upravíme aj oplotenie," dodal starosta.

Detské ihrisko budú môcť obyvatelia Nitrianskeho Pravna využívať od jari.