Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V športovom areáli v Myjave dokončili kurty a multifunkčné ihrisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Hodnota investičného zámeru bola vyčíslená na 214.788 eur, pričom poskytnutá suma z Fondu na podporu športu dosiahla hodnotu 107.088 eur.

Myjava 13. novembra (TASR) - V športovom areáli medzi ulicami Milana Marečka a Hodžova v Myjave pribudli nové športoviská. Ide o dva antukové kurty a multifunkčné ihrisko s umelou trávou a tribúnou. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Nové zariadenia pre športových nadšencov tu vznikli v rámci projektu s názvom Modernizácia športovej infraštruktúry Myjava. "Ten samospráva spracovala a predložila na posúdenie Fondu na podporu športu ešte v marci 2021. Zámer v septembri toho istého roka prešiel a jeho realizácia sa začala v máji," uviedol primátor mesta Pavel Halabrín.

Hodnota investičného zámeru bola vyčíslená na 214.788 eur, pričom poskytnutá suma z Fondu na podporu športu dosiahla hodnotu 107.088 eur. Zvyšok samospráva financovala z vlastných zdrojov. Vysúťaženým dodávateľom bola v tomto projekte spoločnosť Benet Sport z Bytče.

"Viacúčelové ihrisko s umelým povrchom bude možné využívať napríklad na tréningy a loptové hry, ako napríklad hádzanú, volejbal, futbal, tenis. Okrem toho ešte pokračuje rekonštrukcia existujúcej budovy pri kurtoch, v ktorej vzniká potrebné sociálne zázemie pre užívateľov športovísk ako šatne, toalety a podobne," doplnil primátor.