Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Starej Ľubovni je sčítaných 68 percent obyvateľov

Na snímke internetová stránka www.scitanie.sk počas celoštátneho Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021, ktoré sa uskutočňuje od 15. februára do 31. marca 2021. Foto: TASR - Pavol Zachar

Elektronické sčítanie obyvateľov sa začalo 15. februára a potrvá do 31. marca.

Stará Ľubovňa 17. marca (TASR) – V Starej Ľubovni je k strede sčítaných 68 percent obyvateľov, čo predstavuje 11.125 ľudí z celkového počtu 16.070. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.

Mesto vyzýva občanov, aby si splnili svoju zákonnú povinnosť a sčítali sa buď pomocou mobilnej aplikácie, alebo navštívili webovú stránku www.scitanie.sk, do ktorej sa prihlásia zadaním rodného čísla. Samospráva zároveň prosí obyvateľov, aby pomohli aj svojim známym a blízkym, ktorí nemajú možnosť sa sčítať elektronicky.

„Do sčítacieho formulára zadávajte údaje, ktoré boli rozhodujúce do 31. decembra 2020, to znamená, že ak sa vám narodilo dieťa 31. decembra v minulom roku sčítate aj jeho. Ak sa však narodilo v roku 2021, tak ho sčítavať nebudete,“ vysvetľuje radnica. Ďalej dopĺňa, že obyvatelia môžu sčítať aj svojich rodinných príslušníkov, ktorí majú akýkoľvek pobyt (trvalý, prechodný) v Starej Ľubovni, avšak dlhodobo sa v meste nezdržiavajú. Samospráva upozorňuje, že v prípade nesplnenia si svojej povinnosti sčítať sa mesto uloží pokutu od 25 do 250 eur.

Elektronické sčítanie obyvateľov sa začalo 15. februára a potrvá do 31. marca. Asistované sčítanie, ktoré bude od apríla, by malo byť podľa radnice k dispozícii prioritne pre obyvateľov bez internetu.