Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Starej Turej nádoby na separovanie nahradia plastové vrecia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto začne od 1. apríla postupne odstraňovať spred rodinných domov 1100-litrové nádoby na plasty a papier.

Stará Turá 1. marca (TASR) – Zber triedeného odpadu z rodinných domov prechádza z plastových nádob na vrecový. Mesto začne od 1. apríla postupne odstraňovať spred rodinných domov 1100-litrové nádoby na plasty a papier. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke.

"Zber triedených zložiek komunálneho odpadu bude prebiehať len formou vrecového zberu. Na zber plastov, kovov a papiera sa používajú vrecia označené nálepkami a QR kódmi, každý druh odpadu má svoju vlastnú nálepku," informuje mesto.

Vrecia na triedený odpad pracovníci technických služieb rozdávajú počas každého zberu. V prípade, že obyvatelia spotrebujú nálepky alebo vrecia na separáciu, môžu si ich bezplatne vyzdvihnúť na Technických službách v Starej Turej, prípadne ich dostanú poštou. Od 1. apríla sa vrecia neoznačené nálepkou vyvážať nebudú.

"Na triedenie skla sa z dôvodu bezpečnosti pri manipulácii nebudú používať vrecia, ale zelené zvonové kontajnery, ktoré budú naďalej dostupné na kontajnerových státiach. Systém zberu triedeného odpadu z bytových domov sa nemení," doplnila radnica.