Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Starom Meste bude pri zastupiteľstve pôsobiť desať komisií

Na snímke nový starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Matej Vagač počas ustanovujúceho zasadnutia Miestneho zastupiteľstva Bratislava-Staré Mesto v Bratislave v pondelok 28. novembra 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Komisii pre kultúru bude predsedať Lukáš Teren. Predsedom komisie pre participáciu, transparentnosť a elektronizáciu služieb bude Samuel Ondrek.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Pri miestnom zastupiteľstve bratislavského Starého Mesta bude v novom volebnom období pôsobiť desať miestnych komisií. Rozhodli o tom v pondelok staromestskí miestni poslanci. Zároveň schválili predsedov i členov jednotlivých komisií.

Komisii pre ochranu verejného záujmu pri výkone funkcie verejných funkcionárov bude predsedať Peter Skalník. Predsedníčkou mandátovej komisie bude Milena Gaálová. Komisiu pre nakladanie s majetkom a financie bude viesť Erik Illéš. Šéfkou komisie pre sociálne veci, zdravotníctvo a rodinu bude Renáta Józsová.

Komisii pre územné plánovanie, miestny rozvoj a životné prostredie bude predsedať Igor Just. Predsedníčkou komisie pre vzdelávanie, mládež a šport bude Petra Hitková. Komisiu pre dopravu bude viesť Juraj Mikulášek. Šéfom komisie pre bezpečnosť a verejný poriadok bude Matej Beňuška.

Komisii pre kultúru bude predsedať Lukáš Teren. Predsedom komisie pre participáciu, transparentnosť a elektronizáciu služieb bude Samuel Ondrek.

Poslanecký zbor zároveň odsúhlasil zriadenie sedemčlennej miestnej rady pre volebné obdobie 2022 - 2026.