Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Starom Meste realizujú dopravné značenie pre PAAS

Na archívnej snímke zo 14. decembra 2020 električková trať na Americkom námestí v prevádzke po ukončení rekonštrukcie električkovej trate a jej okolia v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači.

Bratislava 9. mája (TASR) – V bratislavskom Starom Meste sa začali práce na dopravnom značení v zóne Hlavná stanica – Blumentál. Ide o lokalitu, ktorá sa má začleniť do Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), kde platí celomestská parkovacia politika. Stať sa tak má 25. mája.

"Vodorovné dopravné značenie bude realizované na 23 uliciach v dvoch etapách. Najskôr sa vyznačí pravá, potom ľavá strana dotknutých ulíc," skonštatuje mestská časť na svojom webe, kde je zverejnený aj harmonogram značenia. Na práce upozornia rezidentov včas aj dopravné značky. "Prosíme obyvateľov, aby značky rešpektovali a v uvedených dňoch preparkovali svoje autá," vyzýva samospráva.

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. V Ružinove platí PAAS od 23. marca v lokalite Starý Ružinov-východ a od 3. mája v lokalite Starý Ružinov-západ a zóne 500 bytov. V júni je v pláne zapojenie časti Košická – Miletičova – Prievozská a na prelome júna a júla Ružová dolina.