Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V Strážskom na rekonštruovanom námestí vymieňajú poškodené dlaždice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Podľa primátora po zimnom období zaznamenali vážne poškodenia dlaždíc aj podkladu. Na námestí evidovali 173 poškodených dlaždíc.

Strážske 19. apríla (TASR) - V Strážskom prebieha oprava nedávno rekonštruovaného námestia. Zameriava sa na poškodené dlaždice a zosilnenie podložia. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Patrik Magdoško, všetky opravy sú v rámci reklamačného konania.

Podľa primátora po zimnom období zaznamenali vážne poškodenia dlaždíc aj podkladu. Na námestí evidovali 173 poškodených dlaždíc. "Prebieha výmena všetkých poškodených častí, ktoré sme predtým dôkladne označili. Snažíme sa pracovať tak, aby nebolo potrebné úplne uzavrieť námestie a aby práce boli postupné," uviedol.

Opravy sú zamerané aj na zvýšenie pevnosti podložia, čo by malo zabrániť budúcim poškodeniam. Práce na rekonštrukcii by mali zlepšiť estetický vzhľad a funkčnosť námestia.

Nové námestie v Strážskom dokončili vlani v septembri. Rekonštrukcia námestia, priľahlých chodníkov a zelene trvala deväť mesiacov. Investícia vyšla na 1,65 milióna eur, z vlastných zdrojov mesto preinvestovalo viac ako 230.000 eur.