Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V stredu sa v Seredi uskutoční Koncert za ľudskosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na podujatí vystúpi aj dobrovoľník Slovenského Červeného kríža Erik Herceg a youtuberi venujúci sa životu ľudí s postihnutím Denis Kučera a Alex Godály.

Sereď 14. marca (TASR) - Koncert za ľudskosť má názov podujatie, ktorým v Seredi chcú vyjadriť podporu Ukrajine. Organizátori z tretieho sektora ním poukazujú na to, že ľudia utekajúci pred vojnou sa v meste môžu cítiť v bezpečí a prijatí. Uskutoční sa v stredu 16. marca od 17.00 h na Námestí slobody. Informuje o tom web mesta.

Účastníkom sa predstavia hudobník Graeme Mark Donaldson a skupina Freebird, vystúpi aj dobrovoľník Slovenského Červeného kríža Erik Herceg a youtuberi venujúci sa životu ľudí s postihnutím Denis Kučera a Alex Godály. Podujatie pripravili komunita Eden, občianske združenie Vodný Hrad a centrum Priestor. Uviedli, že zoznam potvrdených rečníkov a vystupujúcich zatiaľ nie je uzavretý.

„Na podujatí sa ľudia dozvedia aj o možnostiach pomoci, ktorú môžu poskytnúť, ale aj dôležité informácie pre ľudí utekajúcich pred vojnou do nášho mesta,“ informovali. Zhromaždenie prítomní zakončia spoločnou modlitbou a zapálením sviečok.