Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V strojárskej spoločnosti v P. Bystrici má testovanie plynulý priebeh

Logo ThyssenKrupp, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Manažment spoločnosti podľa Foltýna striktne dbá na dodržiavanie hygienických a bezpečnostných opatrení. Všetci záujemcovia o testovanie vstupujú na odberné miesta po prechode dezinfekčnou bránou.

Považská Bystrica 31. októbra (TASR) – V strojárskej spoločnosti thyssenkrupp rothe erde Slovakia v Považskej Bystrici má celoplošné testovanie hladký priebeh. V novej prázdnej výrobnej hale zriadili šesť odberných miest, počas dvoch dní chcú otestovať okolo 4000 svojich pracovníkov, pracovníkov dodávateľských spoločností, partnerskej strojárskej strednej školy a ich rodinných príslušníkov.

Ako informoval koordinátor testovania Marián Foltýn, testovanie zabezpečuje 19 zdravotníckych pracovníkov a asi 35 zamestnancov spoločnosti ako administratívny a podporný personál.

„Záujemcovia o testovanie sa registrujú na vrátnici, automobilmi sa presúvajú až na parkovisko pri odbernom mieste. Tam ich preberajú koordinátori a navigujú na testovanie. Otestovaní ľudia dostanú certifikáty a plynule odchádzajú bez toho, aby sa niekde zhromažďovali,“ priblížil Foltýn.

Ako dodal, prioritou bolo zabezpečiť chod spoločnosti s asi 900 zamestnancami tak, aby si boli istí, že nie sú pozitívni a môžu pracovať. I preto testujú aj ich rodinných príslušníkov, rovnako ako aj pracovníkov kooperujúcich spoločností a ich rodinných príslušníkov. Manažment spoločnosti podľa neho striktne dbá na dodržiavanie hygienických a bezpečnostných opatrení. Všetci záujemcovia o testovanie vstupujú na odberné miesta po prechode dezinfekčnou bránou.

Rozhodnutie o tom, že thyssenkrupp rothe erde Slovakia môže vytvoriť odberné miesta, padlo v stredu (28. 10.), spoločnosť zabezpečila zaškolenie zdravotníkov a obslužného personálu, pripravila harmonogram a vo štvrtok (29. 10.) si od Ozbrojených síl (OS) SR v Liptovskom Mikuláši prevzala 4000 testov.

„Organizačné zabezpečenie testovania je výsledkom práce všetkých zamestnancov, ktorí aj vďaka svojim kontaktom zabezpečili dostatok zdravotníckych pracovníkov. Treba im poďakovať, je to výsledok dôslednej prípravy na testovanie,“ doplnil Foltýn s tým, že bezproblémová je aj komunikácia s armádou.