Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Stropkove sa uskutoční jubilejný ročník bežeckého podujatia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Naposledy v hlavných kategóriách bežalo 174 vrcholových i rekreačných bežcov, čo bol historický rekord v účasti.

Stropkov 6. mája (TASR) - Po dvojročnej prestávke sa v nedeľu (8. 5.) v Stropkove uskutoční jubilejný 40. ročník bežeckého podujatia - Stropkovskej dvadsiatky a rovnako aj deviaty ročník kratšieho behu Stropkovská desiatka. Pre najmenších športovcov pripravili organizátori Detský beh pre mamičky. Mesto o tom informuje na svojej webstránke.

"Naše preteky sú známe kvalitným zázemím pre bežcov a celkovo prajnou atmosférou. Každoročným štandardom sa stala aj príjemná regenerácia po pretekoch v krytej plavárni so saunovým svetom nachádzajúcej sa v základnej škole (ZŠ) na Konštantínovej neďaleko cieľa," priblížil predseda stropkovského klubu bežcov Štefan Kmiť.

Naposledy v hlavných kategóriách bežalo 174 vrcholových i rekreačných bežcov, čo bol historický rekord v účasti. Z roka na rok pribúda podľa Kmiťa aj domácich športovcov. Tunajší polmaratón je v tomto roku zaradený do Bežeckého pohára Slovenského atletického zväzu 2022.

Preteky štartujú v nedeľu o 11.00 h. Trasy oboch behov sa začínajú aj končia na Námestí SNP. Certifikovaná polmaratónska trať smeruje zo Stropkova cez Chotču do Bukoviec a späť, obrátka desaťkilometrového behu je na polceste v Chotči. Registrovať sa je možné v deň štartu na Námestí SNP.

Začiatok Detského behu pre mamičky na malom okruhu okolo námestia bude nasledovať po odštartovaní hlavných pretekov.