Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

V súčasnosti nie je lekár, ktorý by mal záujem o Poltársky okres

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V okrese Poltár v súčasnosti chýbajú traja všeobecní lekári, jeden pediater a rovnako aj diabetológ.

Banská Bystrica 22. januára (TASR) - V okrese Poltár v súčasnosti chýbajú traja všeobecní lekári, jeden pediater a rovnako aj diabetológ. V súčasnosti však Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) nerokuje so žiadnym lekárom, ktorý by mal o tento región záujem. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Dodala, že otváranie nových ambulancií závisí najmä od získania lekára pre konkrétny región. Jozefína Očenášová z kancelárie primátora Poltára TASR informovala, že samospráva v súčasnosti hľadá náhradu do ambulancie sonografie. Prišla jej totiž výpoveď nájomnej zmluvy a výpovedná lehota uplynie 31. marca. "Dôvodom výpovede sú personálne zmeny vo firme a tá tak ďalej nedokáže prevádzkovať toto pracovisko," objasnila.

Podľa nej mesto chcelo nájomcovi zmluvu predĺžiť. "Keďže je to však personálny problém daného zdravotníckeho zariadenia, jednoducho sa to nedá," spresnila s tým, že zmluva so spoločnosťou bola uzavretá v roku 2013. V roku 2019 v poliklinike skončili kardiologická a aj urologická ambulancia. "Verím, že nájdeme riešenie dobré pre všetkých občanov a pacientov a minulosť, keď z Poltára odchádzali lekári, sa nebude opakovať," dodal primátor Peter Sitor. Spomenul, že mesto rokuje s lekármi, ktorí by mohli prísť do polikliniky.

V súčasnosti sú v Poltári napríklad pediatria, ortopédia, neurológia, interná ambulancia i endokrinológia. Obyvateľom sú k dispozícii aj praktickí lekári pre dospelých, chirurgia, psychiatrická ambulancia, zubár a gynekológ.