Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Šuranoch vznikla nová okružná križovatka za takmer pol milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Prestavbou pôvodnej križovatky na okružnú sa v tejto lokalite zlepšila priepustnosť križovatky, informovala hovorkyňa spoločnosti Simona Tančáková.

Šurany 1. decembra (TASR) – Mesto Šurany v okrese Nové Zámky má novú okružnú križovatku. Vznikla v bode kríženia ciest II/580 Šurany – Levice, III/5801 smer Lipová – Hasičská ulica a ulica M. R. Štefánika rekonštrukciou pôvodnej križovatky, na mieste ktorej vznikla nová okružná križovatka. Stavebné práce zahŕňali aj prekládku inžinierskych sietí.

Realizátorom investície v hodnote viac ako 429.000 eur bez DPH pre Nitriansky samosprávny kraj bola spoločnosť Eurovia SK. „Cieľom stavby bolo navrhnúť križovanie ciest tak, aby sa na predmetných cestách pri súčasnej intenzite dopravy zabezpečila plynulá, rýchla a bezpečná premávka a umožnilo sa rýchle dopravné prepojenie. Prestavbou pôvodnej križovatky na okružnú sa v tejto lokalite zlepšila priepustnosť križovatky,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Simona Tančáková.

Rekonštrukčné práce pozostávali najmä z výstavby okružnej križovatky s odvodnením vrátane jej vetiev, vegetačných úprav a náhradnej výsadby, vybudovania chodníkov a úpravy zelene. Vykonané prekládky inžinierskych sietí sa týkali najmä káblovodu a telefónnych káblov, verejného osvetlenia, mestského rozhlasu a plynovodu. Súčasťou prác bola aj kompletná rekonštrukcia bezbariérových priechodov na chodníkoch.