Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Tatrách zastihla turistov búrka, jedného nepriamo zasiahol blesk

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Záchranári mu po príchode poskytli zdravotnú starostlivosť a transportovali ho k Domu HZS v Starom Smokovci, kde ho odovzdali posádke RZP.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Problémy turistom dnes spôsobila búrka vo Vysokých Tatrách. Záchranári zasahovali v troch prípadoch, a to pri nepriamom zásahu bleskom, poranení hlavy a nôh. TASR o tom informovali z Horskej záchrannej služby (HZS).

Blesk nepriamo zasiahol na Kriváni slovenského 39-ročného turistu. Po zásahu bol paralyzovaný a trpel amnéziou. HZS požiadala o súčinnosť leteckých záchranárov, ktorí ho previezli do popradskej nemocnice.

Vo Veľkej Studenej doline si 50-ročný slovenský turista poranil hlavu. Záchranári mu po príchode poskytli zdravotnú starostlivosť a transportovali ho k Domu HZS v Starom Smokovci, kde ho odovzdali posádke RZP.

V Mlynickej doline si zranila obe nohy turistka v žľabe na Prednú Baštu. Turisti sa nachádzali mimo vyznačeného chodníka. Záchranári HZS jej išli na pomoc po zemi pre silnú pretrvávajúcu búrku. O súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov, turistku transportovali do popradskej nemocnice.