Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Teranoch došlo k remíze, podobná situácia nastala aj v iných obciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Teranoch sa o post starostky obce uchádzali dve kandidátky.

Terany 31. októbra (TASR) - V obci Terany v okrese Krupina sa skončil súboj o starostovskú stoličku v sobotných (29. 10.) komunálnych voľbách remízou. Doterajšia starostka Iveta Gajdošová, ktorá obec vedie od roku 1998, pre TASR potvrdila, že zvažuje podanie žiadosti o opätovné prepočítanie hlasov. K rovnosti počtu hlasov u kandidátov na starostu došlo aj v ďalších šiestich obciach v rámci Slovenska.

V Teranoch sa o post starostky obce uchádzali dve kandidátky. Ako vyplýva z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, nezávislá kandidátka Petra Teťáková i doterajšia starostka Iveta Gajdošová (Hlas-SD, SMS, Smer-SD, KDH, Republika, PSN) získali zhodne 135 hlasov. Volebná účasť v obci dosiahla 57,17 percenta.

Okrem obce Terany došlo k rovnosti počtu hlasov u kandidátov na starostu aj v obciach Nechválova Polianka (okres Humenné), Točnica (Lučenec), Habura (Medzilaborce), Chmiňany (Prešov), Miková (Stropkov), Ondrašová (Turčianske Teplice). V obciach, kde z dôvodu rovnosti hlasov nebol zvolený starosta, sa voľby zopakujú.

"Predseda Národnej rady SR vyhlási do 30 dní od vyhlásenia výsledkov volieb nové voľby najneskôr 110 dní predo dňom ich konania," uviedla pre TASR hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.