Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Tisovci sa doteraz sčítalo bezmála 73 percent obyvateľov

Na archívnej snímke žena vypĺňa formulár počas celoštátneho Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021. Foto: TASR - Pavol Zachar

Okres Rimavská Sobota bol podľa COVID automatu v takzvanej čiernej fáze dlhší čas, asistované sčítanie sa v ňom teda zrejme nezačne 1. apríla.

Tisovec 25. marca (TASR) – Približne 72,6 percenta obyvateľov sa do stredy (24. 3.) sčítalo v meste Tisovec a jeho miestnej časti Rimavská Píla v Rimavskosobotskom okrese v rámci Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Pokúsme sa spolu dosiahnuť hranicu 80 percent, a preto vás prosíme, aby ste šírili dôležitosť sčítania sa. Ak ste sa ešte nesčítali, prosíme Vás, aby ste neváhali a sčítali sa. Rovnako sa na vás obraciame s prosbou, aby ste so sčítaním pomohli svojim najbližším, ktorí nemajú možnosť využiť samosčítanie,“ vyzvala samospráva občanov.

Dodala, že okres Rimavská Sobota bol podľa COVID automatu v takzvanej čiernej fáze dlhší čas, asistované sčítanie sa v ňom teda zrejme nezačne 1. apríla. „Termín tohto sčítania bude oznámený obyvateľom mesta a mestskej časti neskôr, v závislosti od epidemiologickej situácie a podľa nariadení Úradu verejného zdravotníctva,“ avizovalo mesto.