Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Regióny

V Topoľčanoch pôjdu peniaze na projekty z participatívneho rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Financie je možné využiť napríklad na skrášlenie verejného priestranstva, na organizáciu podujatí, na vybudovanie nových športovísk, či priestorov na upevňovanie susedských vzťahov.

Topoľčany 22. mája (TASR) - Obyvatelia Topoľčian, ktorí chcú skrášliť a zlepšiť svoje okolie, môžu na svoje zámery získať financie z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informovala radnica, na podanie projektu stačí vyplniť online formulár, alebo si ho vyzdvihnúť v kancelárii prvého kontaktu na mestskom úrade a zaslať ho najneskôr do 15. júla 2024.

Financie z participatívneho rozpočtu je možné využiť napríklad na skrášlenie verejného priestranstva, na organizáciu podujatí, na vybudovanie nových športovísk, či priestorov na upevňovanie susedských a komunitných vzťahov. "Participatívny rozpočet je jedným z nástrojov na zapojenie občanov do verejného života. Mesto Topoľčany ho využíva od roku 2020. Prostredníctvom neho môžu obyvatelia mesta rozhodnúť o využití časti verejných finančných prostriedkov," pripomenul mestský úrad.