Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Topoľčanoch sa vlani narodilo 659 detí, dominovali mená Emma a Jakub

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

Mamičky majú možnosť v topoľčianskej nemocnici absolvovať predpôrodnú prípravu pod vedením certifikovaných pôrodných asistentiek.

Topoľčany 25. januára (TASR) - V nemocnici v Topoľčanoch sa minulý rok narodilo 659 detí. V pôrodnici prišlo na svet 327 chlapcov a 332 dievčat. Jedna mamička sa tešila z dvojičiek. Najčastejšími menami, ktoré rodičia vybrali pre svoje novonarodené dievčatká, boli Emma, Eliška a Mia. U chlapcov dominovali mená Jakub, Tomáš a Samuel, informovala Bianka Krejčíová zo siete nemocníc Svet zdravia, do ktorej topoľčianska nemocnica patrí.

Mamičky majú možnosť v topoľčianskej nemocnici absolvovať predpôrodnú prípravu pod vedením certifikovaných pôrodných asistentiek. Minulý rok ju spolu s partnermi absolvovalo 210 mamičiek.

Minulý rok sa po postupnej rekonštrukcii gynekológie, šestonedelia a novorodeneckého oddelenia podarilo v nemocnici zrenovovať úsek pôrodnej sály, operačných sál a izby pre čakateľky. Ku koncu roka 2022 bola zrekonštruovaná pooperačná izba, ktorá je určená pre ženy po gynekologických a aj pôrodníckych operáciách. Vynovená bola aj ambulantná časť gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia. V nasledujúcich mesiacoch plánuje nemocnica vylepšiť prístrojové vybavenie a mobiliár, ktoré zabezpečia ešte bezpečnejšie monitorovanie žien a novorodencov.