Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Tornali si vydýchli, po ministerskej kontrole im pokuta nehrozí

Primátorka Anna Szögedi informovala aj o výsledkoch kontroly ministerstva financií v priemyselnom parku. V zadĺženom meste sa obávali akýchkoľvek výhrad, pre ktoré by museli znášať sankcie.

Tornaľa 21. júna (TASR) - Na Plážovom kúpalisku v mestskej časti Králik dnes rokujú poslanci Mestského zastupiteľstva v Tornali. Primátorka Anna Szögedi informovala aj o výsledkoch kontroly ministerstva financií v priemyselnom parku. V zadĺženom meste sa obávali akýchkoľvek výhrad, pre ktoré by museli znášať sankcie.

Kontrolóri nenašli v dokumentácii závažné nedostatky, mesto sa sankcií nemusí obávať. "Zápisnicu budem podpisovať v piatok 22. júna. Konštatuje sa v nej, že finančné problémy sa nevyskytli. Objavili sedem nedostatkov, ktoré ale majú skôr formálny charakter. Pre nás je to mimoriadne dôležitá informácia, pretože prípadná pokuta by mestu v súčasnej finančnej situácii spôsobila vážne problémy," povedala Szögedi.

Kontrola ministerstva financií odhalila napríklad neskoršie poistenie, ale aj oneskorené vyplácanie záväzkov. Mesto sa dopustilo chýb aj v prípadoch, keď samosprávu reprezentoval na rokovaniach zástupca primátora s nedostatočnými právomocami.

Polovica hnedého priemyselného parku je už v súčasnosti obsadená. Podnikateľský subjekt tam zamestnáva vyše 5O ľudí. Podľa plánov by tam do konca roka malo pracovať 150 zamestnancov.

Do ďalšej časti priemyselného parku hľadá samospráva investorov. Vláda po rokovaní v Poltári poverila vytypovaním investora Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja. Rokovanie s predsedom Vladimírom Maňkom má primátorka Tornale Anna Szögedi naplánované na 28. júna. Samospráva hľadá podnikateľa, ktorý bude mať záujem predovšetkým o manuálne zručných ľudí.