Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: V TREBIŠOVSKEJ HALE HORÍ ODPAD: Hasiči stále zasahujú

Na snímke požiar priemyselnej haly na ulici Sadovskej v Trebišove. Na mieste zasahujú všetky zložky. V Trebišove 26. septembra 2021. Foto: TASR - Roman Hanc

Vzhľadom na výšku škody smeruje na miesto udalosti expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru.

Trebišov 26. septembra (TASR) – Na 800.000 eur bola predbežne vyčíslená škoda spôsobená nedeľňajším požiarom odpadu v hale v Trebišove. Na mieste už viac ako päť hodín zasahujú desiatky hasičov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Plamene podľa jej slov zachvátili plastový odpad uskladnený do výšky štyroch metrov. Odpad sa nachádza v hale s rozmermi 40 krát 100 metrov. „Na mieste udalosti zasahujú takmer štyri desiatky príslušníkov HaZZ z Trebišova, Košíc, Michaloviec a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom a členovia dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) obcí Streda nad Bodrogom, Borša, Michaľany a Zemplínska Teplica, ktorí sa požiar snažia dostať pod kontrolu,“ povedala.

Vzhľadom na výšku škody smeruje na miesto udalosti expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (PTEÚ MV) SR v Bratislave.

Pomáhali aj dobrovoľní hasiči


Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari v montovanej hale na Sadovskej ulici v Trebišove. Povedal pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ).



"Na mieste je zatiaľ päť kusov hasičskej techniky, pomáhajú aj dobrovoľní hasiči," povedal.