Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Trebišove prestavali tri križovatky na okružné

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Budai

Zhotoviteľom bola spoločnosť Eurovia SK, ktorá začala s prestavbou križovatiek a budovaním spevnených plôch vlani v septembri.

Trebišov 14. októbra (TASR) - V meste Trebišov dokončili výstavbu troch okružných križovatiek, ktoré v piatok slávnostne otvorili. Súčasťou investičnej akcie za viac ako 1,5 milióna eur bola aj rekonštrukcia spevnených plôch, rozšírenie a vybudovanie nových parkovísk na sídlisku Juh a výstavba parkoviska na Kutnohorskej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Kruhové objazdy vznikli na križovatkách ulíc M. R. Štefánika - Jána Kostru, Vrátna - SNP - Nemocničná a Československej armády - Komenského. Mesto financovalo výstavbu z úverových zdrojov a vlastných prostriedkov.

"Zrealizovaním celého investičného projektu sa výrazne zlepšila dopravná situácia a zvýšila sa plynulosť cestnej premávky v Trebišove. Nové kruhové objazdy zabezpečili aj vyššiu bezpečnosť chodcov, ktorí využívajú chodníkové časti," uviedla hovorkyňa radnice.

Kruhové križovatky na Ulici Československej armády a na sídlisku Juh mesto sprejazdnilo pre motorovú dopravu už začiatkom septembra. Dva kruhové objazdy skrášľujú diela akademického sochára Valéra Vavra a akademického maliara Jána Serbina.

Zhotoviteľom bola spoločnosť Eurovia SK, ktorá začala s prestavbou križovatiek a budovaním spevnených plôch vlani v septembri.